3 maanden bij ons

Noa is alweer 3 maanden bij ons . Joey is inmiddels gewend geraakt en speelt regelmatig ook met haar ( touwtje trekken ) . Noa leert ontzettend veel van Joey . Zo heeft ze het pootje geven afgekeken van Joey en het happen in neuzen of in je hand doet ze ook veel minder . Ze begint ook ietsjes rustiger te worden , je merkt ook aan haar dat ze aan haar nieuwe situatie gewend is . Ik werk 3 x per week en dan komt Ron haar in de middag uitlaten en daar kan ze zich goed in vinden . We hebben al wat uitjes met haar gemaakt zoals in eerdere blogs staan beschreven . Nadat ze enkele weken bij ons was is ze bij de trimsalon geweest want ze heeft een hele aparte vacht , een echte plofkip is het . Bij de trimsalon vroegen ze al of ze gesteriliseerd was , maar nee dat moest ze toen nog . Ook klit haar vacht erg snel , maar ja wat wil je met dat rennen door die vieze plassen . Voordat we op 3 juli naar Amstenrade zouden gaan heb ik haar ook wat haar bij haar bles weg moeten knippen , dus daar bied zo’n bandana de uitkomst hihi . Maar goed dat groeit ook wel weer bij . Wij zelf hebben nu een professionele waterblazer gekocht en dat is een fijne uitkomst . Noa is ontzettend makkelijk qua wassen en drogen . Joey is daar een held op sokken in . Vind hij verschrikkelijk . Sinds dat Noa bij ons is heeft ze helaas al 2x een hotspot gehad . Dit kan door van alles komen zei de dierenarts , door de verandering van de situatie , insecten beet ( jeuk ) , verandering van voer , enz enz …. Gelukkig is dat nu niet meer zo . Nu het weer wat warmer is en de beek zo goed als droog staat stinkt ie natuurlijk en wat doet Noa ….. Je raad het al , flats flats flats , gewoon erdoor heen banjeren want er staat nog een beetje water ( lees Drab ) in en dat is leuk . Dus gelijk bij thuiskomst door de wasstraat . Voor zolang het dan duurt is ze dan weer schoon .

Wat we haar nog niet krijgen afgeleerd is het springen tegen deuren als ze hoort dat we of Michel thuiskomt-en . Het springen tegen mensen aan gaat al beter . Het plaats weet ze ook wel redelijk , maar eigenwijs wat ze is negeert ze dat totdat wij opstaan en dan gaat ze mokkend er naar toe , ons aankijkend , waarom moet dat nou , jullie eten ruikt zo lekker en ik heb nog he-le-maal niets gehad ….. ( yeah right ) Ik denk dat de buren de dierenbescherming al gebeld hebben want ze krijgt geen eten , geen koekjes , geen kauwstaven , er wordt niet gewandeld , niet gespeeld , niet geknuffeld , enz…….

Ze zit echt nog in de puberteit nu en totdat die periode voorbij is , is het woordje Nee nog onze beste vriend . Maar dat is bij Joey goedgekomen dus bij Noa komt dat ook goed !!! Het is echt heerlijk om 2 van die schatten in huis te hebben . Ja ik voel mijn gezegend……

About the author

Comments

  1. Dank je Suzanne , ik verheug me ook weer met jouw verhalen over Jack , hopelijk zie ik jullie in Oktober weer wellicht . Ik merk inderdaad al vanaf het begin dat Noa ook erg aan Joey “hangt” erg schattig ….

  2. Joey zal Noa wel nog meer dingen leren, dat is het voordeel van het hebben van een hond waar een nieuwe hond bij komt! Heel erg leuk voor jullie, verheug me op de volgende verhalen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *